Resultaten voor 'dsm-5'
Opleidingen (eerste 8 van de 17)
Overige zoekresultaten
DSM-5: sleutel naar goede diagnostiek en passende zorg
De DSM is nog steeds een toegangspoort tot de wetenschappelijke kennis die je nodig hebt voor goede diagnostiek en behandeling. Maar de DSM-5 sluit met een aantal veranderingen veel beter aan bij de praktijk dan zijn voorganger, …
HOOFDZAKEN - minicollege DSM-5
Docent Theo Ingenhoven vertelt in deze video over de DSM-5.
'Het Neurosequential Model of Therapeutics geeft inzicht in wat er nodig is voor een gezonde ontwikkeling'
In dit interview leggen Tony Bloemendaal en Roland Verdouw uit wat het Neurosequential Model of Therapeutics (NMT-model) inhoudt en waarom het een toevoeging kan zijn op de veelgebruikte DSM-5.
BIG-alumni
Klaar met je BIG-opleiding? Bekijk de cursussen, opleidingen en bijeenkomsten die de RINO Groep biedt om jezelf verder te ontwikkelen.
Nieuw instrumentarium geeft grip op diagnostiek van gehechtheid gerelateerde stoornissen
Hoe onderscheid je gehechtheid gerelateerde stoornissen van andere oorzaken van psychische en gedragsproblemen? Lees het interview met klinisch psycholoog en psychotherapeut Hans Giltaij, docent bij de RINO Groep.
RINO Groep exposeert gezichten achter de DSM
Sinds deze week exposeert de RINO Groep tien portretten uit het boek 'What's wrong with me? Gezichten achter de DSM'. Dit boek, dat recent een International Design Award in Amerika won, portretteert vijftig mensen die vertellen wat er …
Nieuw: boek Trauma en persoonlijkheidsproblematiek
In het boek 'Trauma en persoonlijkheidsproblematiek' behandelen Martijn Stöfsel en Trudy Mooren trauma in relatie tot persoonlijkheidsproblemen. Lees meer...
Ontwikkelingsprofiel biedt snel zicht op psychodynamiek
Quin van Dam, Laura van Riel en Theo Ingenhoven vertellen meer over de methode Ontwikkelingsprofiel en de cursus die zij daarover geven bij de RINO Groep
‘Vrij toegankelijke blended e-learning voor eetstoornis-therapeuten: diagnosticeer nauwkeuriger, help beter’
Lees hoe de e-learning voor de Eating Disorder Examination (EDE) de kwaliteit van eetstoornis-diagnoses stimuleert.
Prof. dr. Denny Borsboom over de netwerkbenadering van psychische stoornissen
Beluister de podcast met psychometricus Denny Borsboom over de mogelijkheden van zijn netwerktheorie.
Affectfobietherapie (AFT) in de praktijk
Meer weten over hoe Affectfobietherapie (AFT) jou als therapeut kan helpen? Lees meer over deze integratieve psychotherapie in dit artikel van Quin van Dam.
Promotie Richard Vuijk (Sarr Autisme) op 19 mei
Richard Vuijk onderzocht onder andere de toepasbaarheid van het Nederlands Interview ten behoeve van Diagnostiek Autismespectrumstoornis bij volwassenen.
Psychopaten behandelen - wie durft?
In dit interview vertelt prof. dr. Kasia Uzieblo over het belang van een passende behandeling bij psychopaten.
‘Hoarding staat bijna nooit alleen’
Klazien Lambregtse en Hilde Verdijk over Hoarding en hun boek Hoarding, opruimen en ordenen met problematische verzamelaars.
'Uitdagingen voor nieuwe autismezorg'
Hoe is de kijk op autisme veranderd? En welke gevolgen heeft dit voor de behandeling en begeleiding van mensen met autisme – en daarmee ook voor de opleiding van ggz-professionals die zich in deze stoornis willen specialiseren? …
‘In de opleiding cognitief gedragstherapeutisch werker (CGW) leer je écht met een cliënt in gesprek te gaan’
Drs. Charlotte Aartsen is Gz-psycholoog en supervisor cognitief gedragstherapeut VGCt. Sinds een aantal jaar werkt Aartsen als zzp’er binnen de ggz. Ook is Charlotte Aartsen is samen met dr. Vincent van Bruggen en drs. …