Van gedragswetenschappers wordt in de huidige praktijk in toenemende mate verwacht dat zij naast inhoudelijk deskundig ook vaardig zijn in samenwerken en het aansturen en begeleiden van teams. In de huidige context van de hulpverlening ontstaan steeds meer netwerkorganisaties, zoals bijvoorbeeld de buurt- en wijkteams. Binnen teams spelen meestal verschillen in leeftijd, kennis en ervaring van medewerkers. Vooral bij netwerkorganisaties is vaak sprake van professionals die afkomstig zijn van verschillende organisaties. Dit geeft een heel eigen dynamiek die tot al dan niet complexe begeleidingsvraagstukken leidt.
Masterclass voor BIG-alumni (AGZ17B)
Regievoering in de praktijk
Inschrijven is niet (meer) mogelijk
'Het heeft ontzettend veel bijgedragen aan mijn opleidingstraject. Het geeft persoonlijke verdieping, stof tot nadenken en stimuleert om te kijken naar je eigen identiteit. Het gaat bij dit vak om thema's die er echt toe doen, los van werkveld en boeiend voor iedereen.'
Oud-deelnemer aan de cursus regievoering
- Inhoud
Wat leer je?
Je krijgt inzicht in verschillen binnen teams, zelfsturing, houding en attitude. Daarnaast krijg je antwoord op de vraag hoe je jezelf stuurt per situatie: op persoonsniveau, op groepsniveau en binnen een netwerkorganisatie. Je leert globaal teams binnen de ketenzorg als sociaal systeem te benaderen en als professional verschillende en elkaar aanvullende perspectieven binnen de ketenzorg in te nemen. Deze masterclass biedt handvatten om collega's en teams adequaat aan te sturen en regie te voeren, ook in complexe situaties.
Werkwijze
Tijdens deze masterclass wordt regievoering op drie niveaus benaderd: micro-, meso- en macroniveau. Het gaat over regie over jezelf, regie binnen teams en regie binnen de (netwerk)organisatie. Deze benadering wordt theoretisch onderbouwd vanuit de algemene systeemtheorie, de groepsdynamica, de begeleidingskunde en verschillende managementmodellen.
Programma
9.00
Inloop met koffie en thee
9.30
Start eerste deel masterclass: Regievoering: context en theoretische basis
10.30
Pauze
10.45
Vervolg masterclass: praktisch en interactief onderdeel met casuïstiek en demonstratie
12.00
Afsluiting
Netwerken
Je ontmoet oud-deelnemers van de BIG-opleidingen en maakt kennis met andere Gz-psychologen, psychotherapeuten en klinisch (neuro)psychologen. Er is voldoende gelegenheid voor onderlinge uitwisseling tijdens deze informatieve en inspirerende ochtend.
OPEN DAG
Aansluitend op de masterclass vindt onze open dag plaats. Heb je vragen over je eigen ontwikkeling of wil je je verder verdiepen of specialiseren? Dan staan onze opleidingsmanagers, docenten en medewerkers van de diverse beroepsverenigingen graag te woord.
- Datum
Omvang
Zaterdag 4 november 2017 van 9.30 - 12.00 uurLocatie
Utrecht - Accreditatie
- FGzPt - Herregistratie Klinisch (Neuro)Psycholoog3 uur KP, 3 uur KNP
- Doelgroep
Doelgroep
- Gz-psycholoog BIG
- Psychotherapeut BIG
- Klinisch psycholoog BIG
- Klinisch neuropsycholoog BIG
-
Sprekers
Spreker: drs. Resie Bessems
Resie Bessems is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Zij is hoofddocent voor het vak management en beroepsidentiteit in de opleiding tot klinisch psycholoog K&J bij de RINO Groep en werkzaam voor verschillende instellingen en in eigen praktijk.
Lees meer - Reviews